Polityka prywatności

Polityka prywatności

Katolickiego Liceum Ogólnokształcącego,Szkoły Podstawowej im. św. Franciszka z Asyżu ul. Ojców Zbigniewa i Michała 1 59-220 Legnica reprezentowana przez dyrektora o. Józefa Szańcę

Szkoła  przykłada wielką wagę do ochrony Państwa danych osobowych i w związku z tym gromadzi, przetwarza i wykorzystuje Państwa dane osobowe wyłącznie zgodnie z opisanymi niżej zasadami          i obowiązującymi przepisami o ochronie danych osobowych.

Niniejsza polityka ochrony danych osobowych informuje o przetwarzaniu Państwa danych osobowych w związku z witryną internetową www.klo.franciszkanie.pl

1. Administrator danych

Osobą odpowiedzialną za przetwarzanie danych osobowych jest  Katolickie Liceum Ogólnokształcące,Szkoła Podstawowa im. św. Franciszka z Asyżu ul. Ojców Zbigniewa i Michała 1 59-220 Legnica reprezentowana przez dyrektora  o. Józefa Szańcę.

2. Czym są dane osobowe?

Dane osobowe to informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej, takie jak imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, adres pocztowy lub adres IP komputera.

3. Jakie dane osobowe są przetwarzane?

3.1 Dane wprowadzone przez Państwa

W przypadku wysłania do nas wiadomości w poczcie elektronicznej lub wyrażenia przez Państwa zgody, przetwarzamy przekazane przez Państwa dane osobowe, w szczególności dane określone         w punkcie 2.

3.2 Dane rejestrowane automatycznie

W celu zapewnienia Państwu potrzebnych informacji na naszej stronie internetowej, przetwarzamy również następujące dane:

  • Adres strony, którą odwiedzasz na naszej stronie internetowej
  • datę i godzinę wizyty
  • Właściwości urządzenia, w szczególności system operacyjny, używana przeglądarka i rozmiar okna przeglądarki.
  • Adres IP urządzenia
  • numery identyfikacyjne, które przechowujemy w urządzeniu. Dzięki temu numerowi identyfikacyjnemu możemy rozpoznać Państwa urządzenie na stronie internetowej.                 Z technicznego punktu widzenia te numery identyfikacyjne są przechowywane w tzw. cookies
  • Identyfikatory urządzeń, które składają się z indywidualnych cech urządzenia mobilnego. Na podstawie tych identyfikatorów urządzeń możemy również rozpoznać urządzenie na stronie internetowej.

4. Kiedy przetwarzamy Państwa dane?

4.1 Obsługa strony internetowej

Przetwarzamy Państwa dane osobowe, aby móc zaoferować Państwu najlepszą możliwą ofertę usług edukacyjnych, treści są dostosowane do Państwa potrzeb  oraz aby Państwa wizyta na naszej stronie internetowej była jak najbardziej adekwatna do Państwa potrzeb.  O ile poniższe przepisy nie stanowią inaczej, podstawą prawną przetwarzania danych jest Art. 6 ust. 1 f  RODO.

5. Cel przetwarzania danych

5.1  Podany przez użytkowników adres e-mail służy możliwości odpowiadania na Państwa wątpliwości lub pytania.

Trwałe pliki cookie (patrz Punkt 6.) są zapisywane na urządzeniu użytkownika za pomocą funkcji "Zostań zalogowany", która zapewnia, że użytkownik nie musi się ponownie logować przy kolejnych wizytach na naszej stronie internetowej. Ta funkcja nie jest dostępna dla użytkownika, jeśli wyłączył on zapisywanie takich plików cookie w ustawieniach swojej przeglądarki.

Oczywiście użytkownik może w każdej chwili i bez podania przyczyn wypowiedzieć umowę o dostęp do podanego na stronie internetowej e-mail. Najprostszym sposobem jest wysłanie nieformalnej wiadomości e-mail na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.Podstawę prawną dla tego przetwarzania danych stanowi art. 6  RODO.

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych  podmiotom trzecim.

Jeżeli zapisali się Państwo na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziliście zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Państwa  dane w celu wysłania  naszego Newslettera.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Państwem, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na zadane zapytanie.

W przypadku kontroli Urzędu Ochrony Danych Osobowych, Państwa dane mogą zostać udostępnione pracownikom Urzędu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Państwa dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Państwem kontaktować?

Jeżeli zapisali  się Państwo na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziliście zgodę na jego otrzymywanie, będziecie od nas otrzymywać drogą emailową nasz Newsletter.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Państwa przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Państwu wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

5.2. Obsługa darowizn

 

W przypadku przelania kwot na konta dla rodziców i darczyńców  Liceum ogólnokształcącego, Szkoły Podstawowej i Internatu:


Katolickie Liceum Ogólnokształcące im. św. Franciszka w Legnicy

BGŻ S.A. o/Legnica 492030 0045 1110 0000 001 20570

Dane osobowe niezbędne do dokonania płatności  są gromadzone bezpośrednio przez dostawcę usług płatniczych.

Podstawą prawną do przetwarzania danych jest art. 6 RODO ust. 1f

Po wybraniu dostawcy usług płatniczych zostaną Państwo poproszeni o podanie danych wymaganych do korzystania z usług danego dostawcy usług płatniczych. Te informacje o płatnościach są przekazywane bezpośrednio do odpowiedniego dostawcy usług płatniczych i nie są przez nas przechowywane.

Jeśli nie zgadzasz się z oferowanymi Ci metodami płatności, możesz nas o tym poinformować listownie lub e-mailem na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.  Następnie ponownie przeanalizujemy decyzję w świetle Państwa informacji.

Usuwamy Państwa dane osobowe przetwarzane w ramach darowizn zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi zasad księgowania, chyba że jest to sprzeczne z ustawowym obowiązkiem zachowania danych.

5.3 Zalogowanie się na Facebooku w celu uzyskania dostępu do stron internetowych

Jeśli jesteś członkiem Facebooka, możesz również skorzystać z usługi  "Facebook". W ten sposób otrzymujemy od Facebooka niezbędne informacje, które podałeś na Facebooku.

Aby włączyć tę funkcję, przeglądarka pobiera skrypt z serwerów Facebooka przy pierwszej wizycie (patrz punkt 6). W rezultacie Facebook technicznie może wiedzieć, że odwiedzają Państwo naszą stronę internetową.

Jeśli korzystają Państwo z funkcji "Facebook", Facebook poda nam pewne informacje na Państwa temat. Wymaga to od Państwa potwierdzenia na stronie internetowej Facebooka, że Państwa publiczny profil na Facebooku (nazwa, zdjęcie profilu, przedział wiekowy, płeć, język, kraj i inne informacje publiczne), Państwa lista przyjaciół na Facebooku oraz Państwa adres e-mail na Facebooku zostaną nam przesłane.

Ponieważ funkcję "Facebook" możemy skonfigurować tylko w bardzo ograniczonym zakresie, nie możemy ograniczać zakresu danych podawanych przez Facebook, a jedynie przechowywać dane (Twój adres e-mail, Twoje pozdrowienie, Twoje imię, nazwisko  i identyfikator na Facebooku).

Podstawą prawną przetwarzania danych, o którym mowa powyżej, jest art. 6 ust. 1 b RODO

6. Narzędzia do analizy stron internetowych

6.1 Ogólnie

Nie stosujemy tzw. narzędzi "trackingowych" w celu technicznego udoskonalenia naszej oferty internetowej.

7. Korzystanie z usług zewnętrznych dostawców usług

Do obsługi naszej strony internetowej zlecamy zewnętrznym usługodawcom przetwarzanie danych (np. uaktualnianie strony internetowej). W razie potrzeby usługodawcy ci przetwarzają również dane osobowe. Usługodawcy są przez nas starannie dobierani i monitorowani. Przetwarzanie danych odbywa się wyłącznie zgodnie z naszymi instrukcjami, a niniejsze oświadczenie o ochronie danych osobowych jest dla Państwa wiążące.

8. Okres przechowywania

Dane osobowe będą przechowywane tylko tak długo, jak będzie to konieczne do osiągnięcia celów określonych w niniejszym dokumencie lub zgodnie z przepisami prawa. Dane wprowadzone przez Państwa w rozumieniu punktu 3  zostaną usunięte najpóźniej po upływie 6 lat od upływu okresu przechowywania danych zgodnie z prawem handlowym i podatkowym.

9. Twoje prawa

Mają Państwo w stosunku do nas następujące prawa w odniesieniu do danych osobowych, które Państwa dotyczą:

  • prawo do informacji,
  • prawo do poprawiania lub usuwania danych,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych,
  • prawo do przenoszenia danych.

Mają Państwo również prawo do złożenia skargi do organu nadzorczego ds. ochrony danych               w związku z naszym przetwarzaniem Państwa danych osobowych na adres: ul. Stawki 2 
00-193 Warszawa tel. 22 531-03-00

10. Pytania

W przypadku ogólnych pytań lub sugestii dotyczących ochrony danych osobowych prosimy o kontakt z naszym inspektorem ochrony danych osobowych drogą pocztową lub pocztą elektroniczną na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

11.Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

 

 

godło

logo bip